Waarom is KarmaKarma beter voor jou?

KarmaKarma bevat
geen of weinig toegevoegde suiker,
veel vezels die zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel,
én tot 15% plantaardig eiwit!
We gebruiken enkel gezonde vetten.
Alle producten zijn Nutri-Score A, bio en plantaardig

 

vezels zorgen voor langdurig verzadigd gevoel

Haver is héél gezond en het vervangen van broodmaaltijden door haver kan leiden tot spectaculair gewichtsverlies. Haver bevat zeer veel vezels die de darmwerking stimuleren. Vezels zorgen er ook voor dat suikers die tijdens de maaltijd gegeten worden minder snel in de bloedbaan terecht komen, zodat een vezelrijke maaltijd voor minder hoge bloedsuikerspiegels zorgt. Daarnaast bevat haver - in tegenstelling tot tarwe en andere granen - oplosbare vezels zoals beta-glucanen-  die slagaderverkalking afremmen en de bloeddruk verlagen.  Haver is dus heel gezond, zeker als je het gaat gebruiken als vervanger voor brood of cornflakes, omdat je zo insulinepieken gaat vermijden.

geen of weinig toegevoegde suiker

Omdat haver niet veel smaak heeft, voegen we zaden, noten of een beetje gedroogd fruit toe aan de havermengelingen. Waarom is gedroogd fruit beter dan een lepel suiker? Gedroogd fruit bevat natuurlijke suikers maar deze zijn gebonden in vezels waardoor je ze trager gaat opnemen dan gewone suiker of siropen. In fruit zitten veel gezonde stoffen. Gedroogd fruit bevat voedingsstoffen zoals vitamine B1, vitamine B6, foliumzuur, ijzer, magnesium, koper en kalium. 

In de KarmaKarma granola gebruiken we een beperkte hoeveelheid ahorn siroop. Ahorn siroop is beter dan geraffineerde suiker maar toch eet je er best niet te veel van.  KarmaKarma amandel granola bevat minder dan 9% suiker en dat is best goed voor een heel krokante, smaakvolle granola. We vervangen een deel van de siroop door witloofwortelvezels.

 

bevat tot 15% plantaardig eiwit

Je hebt eiwitten nodig. Toch is het géén goed idee om extra veel eiwitten of vetten te eten, zoals een keto of atkins dieet voorstelt. Deze diëten zijn zeer belastend voor de lever en nieren, en ze versnellen de veroudering. Vlees bevat veel eiwit maar bevat ook verzadigd vet. Algemeen is onze Westerse voeding zeer eiwitrijk en eten we te veel vlees. Haver, noten en zaden bevatten plantaardige eiwitten. KarmaKarma berries & almonds bevat bijvoorbeeld tot 15% aan plantaardig eiwit. 

gezonde vetten

De meeste granola's en koekjes zijn rijk aan verzadigd vet. Verzadigd vet is niet goed en toch eten we er best veel. Vlees, boter, kokos, gebak en chips bevatten veel verzadigd en ongezond vet.  Onverzadigde vetten eten daarentegen zijn wel gezond. Deze vind je bijvoorbeeld in noten en olijfolie. Onze koekjes en granola worden gebakken in amandel pasta, en bevatten daardoor minder verzadigde vetten.

Lees ook onze blog over de zin en onzin van het Nutri-Score logo.

Bron: De voedselzandloper, Kris Verburgh, arts en onderzoeker. Dit boek werd weliswaar controversieel onthaald bij publicatie in 2012, omdat het ingaat tegen vele gevestigde instanties, maar inmiddels zijn veel van de aanbevelingen uit dit boek overgenomen in de nationale gezondheidsrichtlijnen.