FREE SHIPPING AS OF 45 Euro in BENELUX

Over ons

Druk, druk, druk … en altijd onderweg

Het KarmaKarma idee ontstond tijdens één van mijn vele trips naar Nederland waar ik minstens maandelijks heen moest voor een meeting die om 10 uur ‘s ochtends begon. Het was een lange trip - 160 km enkele rit. Rond 8 uur stopte ik steeds in hetzelfde tankstation net over de Nederlands grens om een croissant te eten. De meeting duurde tot de middag en daarna at ik weer wat ergens langs de snelweg. Ik reisde zo 12 jaar lang voor mijn werk bij Procter & Gamble, meestal twee keer per week. 

In het begin waren die broodjes en croissants best lekker maar de laatste jaren lette ik meer op wat ik at. Dat moest wel, want bij een routineonderzoek bleek dat ik hoge bloeddruk had hoewel ik nog maar net 36 was en een normaal gewicht had. Dat was de wake-up call die me duidelijk maakte dat al die ongezonde hapjes onderweg op mijn gezondheid begonnen te wegen.

Cupje havermout als alternatief voor een broodje of croissant
Ik ben me toen gaan verdiepen in de invloed van voeding op je gezondheid. Er zijn heel wat boeken zoals het DASH dieet, de boeken van Kris Verburg maar ook die van Pascale Naessens en Julie Van de Kerckhove die me zijn gaan inspireren om anders te leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat vooral veel snelle suikers (zoals in wit brood) leiden tot hoge bloeddruk. Wil je je bloeddruk verbeteren, moet je vooral veel verse groenten eten, fruit en veel volkoren vezels.

Havermout is dus een prima broodvervanger omdat deze 100% volkoren is en ook nog eens gedurende uren je honger stilt.  Ik nam dus wel eens een Tupperware met klaargemaakte havermout mee naar het werk. Best lekker maar ik vond het toch onpraktisch om met die dozen rond te zeulen. Op een keer was ik weer onderweg op zoek naar iets gezonds en plots had ik een idee: een individuele portie havermout die ik met wat heet water kon klaarmaken. Dat zou mijn honger stillen zonder dat ik me schuldig moest voelen.

KarmaKarma, een zot idee!
Het zotte idee van een gezond havermout hapje voor onderweg bleef in mijn hoofd rondspoken. Het was altijd mijn droom geweest om een eigen bedrijfje te starten en nu had ik een plan. ⌒°(❛ᴗ❛)°⌒ Ik testte mijn recepten met ex-collega’s – want ik had mijn job al opgezegd –  tot de smaken goed zaten. Eind 2015 deed ik een eerste echte test met 500 zelfgemaakte cups tijdens een pop-up in Tielt-Winge waar ik ook proevertjes uitdeelde. Mensen reageerden positief op de recepten en ik verkocht in 1 week 500 cups! Deze positieve ervaring overtuigde me om door te zetten en er kwam een webshop, en ook verschillende koffiebars en leuke food winkels pikten KarmaKarma snel op. In 2017 verkregen we ons bio label en sindsdien leveren we ook aan bio-winkels.

 

MERCI, you know who you are !