Weekend = Havermout Cupcakes (•‿•) – Karma Karma
Cart 0

Weekend = Havermout Cupcakes (•‿•)

In het weekend wil ik wel eens wat anders dan havermout eten en dan bak ik vaak havermout cupcakes. Op vraag van mijn vriendin Inge, hierbij het simpele havermout cupcake receptje dat ik bak terwijl ik de tafel dek en koffie laat doorlopen. Dit is een recept zonder toegevoegde suiker.

16 cupcakes voor 4 - 6 personen:

50 gram havermoutvlokken, 300 ml (soja of noot) melk, 2 eieren, 4 zeer rijpe bananen , 2 theelepels kaneel,  2 theelepels bakpoeder, 4 eetlepels walnoten, 5 eetlepels bosbessen (diepvries zijn ook goed)

Verwarm de oven voor op 200 graden en mix in een grote kom de bananen, de eieren, het bakpoeder, kaneel, snuifje zout en de melk. Daarna (zonder mixen!) al roerend havermout en noten toevoegen. Breek met de hand de walnoten in grove stukken. Net voor je de ingevette cupcakevormpjes gaat afvullen verdeel je de blauwe bessen over het deeg en roer je nog 1 keer snel door. (Als je blijft roeren bak je blauwe muffins.) Bakken gedurende 20 minuutjes. Prik eens met een metalen pin in de cakes. Wanneer er geen deeg blijft kleven aan je pin, zijn je ze klaar!  Keer je cupcake vorm om en laat de cupcakes even afkoelen op een bord.

Ontbijt is klaar en mijn kinderen zijn hier ook dol op. ʕ•ᴥ•ʔ

Tip : Siliconen bakvormen werken veel beter: de cupcakes dan niet blijven plakken, maar ten tijde van deze foto had ik er nog geen.Eerdere post


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voor dat ze gepubliceerd worden