Gebakken havermout met peren
Breng een warme sfeer in huis en begin de dag met een lekker lang ontbijt samen met je gezin. Vul je huis met een heerlijke geur die je meteen doet verlangen om te beginnen aan je ontbijt. Peren rumble is een leuke manier om gebruik te maken van seizoen fruit. Dit recept is zo eenvoudig dat je het al kunt maken voordat je koffie hebt gedronken. 😜
Ingrediënten 2 personen👫
✔️ 80gr KarmaKarma Pecan & Hazelnoten
✔️ 60gr amandelmeel
✔️ 2 peren (maar appels kunnen ook) 🍐
✔️ 3 eetlepels esdoorn siroop
✔️ 25ml kokos olie
✔️ sap van een halve limoen
✔️ 1 theelepel kaneel en 1 theelepel kardamon
✔️ topping: platte kaas of Griekse yoghurt, blauwe bessen, vijgen of pinda kaas
HOW TO?
Verwarm de oven op 180°.
Was de peren en snijd de peer in plakjes of kleine stukjes.
Vet een ovenschotel in.
Voeg citroensap toe zodat de peren niet bruin worden. Voeg een eetlepel siroop toe, één theelepel kaneel en één theelepel kardamon. Roer alles goed om.
Maak een crumble door de KarmaKarma Pecan & Hazelnoten mix te mengen met amandelbloem, twee eetlepels esdoorn sieroop en de kokos of noten olie. Meng alle ingrediënten. Bak de crumble gedurende 20 minuten tot deze krokant is.
Leuke toppings: blauwe bessen, Griekse yoghurt, vijgen of pindakaas 😋😋
Serveer tip: je kan it recept ook serveren als een dessertje. Serveer de crumbel met ijs!